Notre Drame

Standard

E iureș de păreri de rău legate de incendiul de la Notre Dame și pe bună dreptate!
Dincolo de pițiponceală și pretextul de a îți mai pune mufa pe rețelele sociale cu obiectivul turistic pre-nenorocit în spate (da, mufa e mereu în prim plan, nu frumusețea de clădire), apare o nevoie autentică de simboluri “grele”, cu valoare în spate, cu istorie, simboluri autentice și validate de timp la care să ne raportăm, chiar dacă nu știm întotdeauna cum. Sunt ancore în istorie de care avem nevoie ca să nu umblăm (și mai) bezmetici. Unii.

Alții, aici, local, nu își permit raportare la simboluri. În România anului 2019 nu ne permitem să plângem cu adevarat tragedii ca aceasta pentru că sunt altele, culmea și mai șocante – ne gândim că ordinea salvarii este OM și apoi Obiect/Vestigii – dar care nici măcar nu ne mai ating:

  • un copil moare înecat în fosa septică din curtea grădiniței unde era trimis în grijă și pentru că și-a însoțit fratele la toaletă…UN COPILAȘ ROMÂN MOARE ÎN 2019 SUFOCAT ÎN CĂCAT!
  • o femeie de 25 de ani a fost plimbată 40 ORE, CU ARSURI FOARTE GRAVE, între spitalele din Tulcea, Sibiu, Timișoara, apoi înapoi la Constanța din cauza unor bâlbe și întârzieri de dotare a spitalelor, ca să ajungă apoi, numai cu efortul familiei, în Belgia
  • trecerile la nivel cu cale ferată omoară oameni stupizi în moduri stupide pentru că suntem educați să fim șmecheri la volan, iar regulile sunt făcute să fie încălcate și “unsă” iertarea uneori dacă nu e trenul cel care te prinde primul; suntem campioni europeni la numărul de morți pe drumurile patriei!
  • în școala românească, o elevă este TUNSĂ ÎN CLASĂ DE DIRIGINTA care pune și alte colege ale fetei să tundă și ele la părul vopsit cu șuvițe blonde!
  • habar nu am de un procent, dar semnificativ de mulți cunoscuți lucrează în România fără a avea salariul declarat total în cartea de muncă – cui îi pasă de pensia lor? (care sunt șansele să o prindă, oricum, cu așa sistem de sănătate, drumuri și politică de mediu, nu?); cui îi pasă de veniturile lor diminuate când au curajul (prostia?) să facă un copil? dar un credit de casă?

Avem enorm de multe WC-uri în curte, câini în lanț, URĂ (nu, nu numai în suflet, în comportament, în decizii, în viața de zi cu zi, în ochi), indolență, nepăsare, jeg; dacă nu ne pasă de simboluri culturale este pentru că trăim aici și așa.

România de azi nu are nevoie de simboluri, se pișă pe ele, ca pe vot, și se poartă ca vărul cretin și prost educat, care poartă branduri și nu se spală pe dinții din gura spurcată cu care râde de oamenii care muncesc și au valori.
#ungând

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s