Faking it big time

Standard

Am parcurs cale lunga de la “Ce faci?” “Bine, tu? 🙂 ”, nu credeți?

Să fii in tipare este depășit, trist, neinteresant, așa că lumea nouă se împarte în deprimați cronici și aparent pastilați. Ah, și genul al treilea, cei care le au pe amândouă, tot mai mulți, tot mai oscilanți între fericire și tristețe extremă. Și să vezi cum tocmai frica de a fi în tipare te înfige adânc în ele și își îmbogățește arsenalul de gesturi și cuvinte cu platitudini prin uzanță ca ”nu-mi pasă!”, ”numai mie îmi pasă!”, ”ce bine!”, ”ce rău!”, ”sunt praf!”, ”dar de ce să fiu eu supărat(ă)?”, ”toate trec”, ”nimic nu se schimbă” și multe alte asemenea.Image

E ceva înfricoșător în cei cărora le plouă indiferent de vreme și întâmplări de-ți vine să le dai tu soluții de încheiat socotelile cu lumea, nu ca să le curmi lor suferința, ci să te scutești pe tine de atâta negură. Dar poate chiar mai înfricoșător e să îi ai în preajmă pe cei care-și găsesc fericirea în fiecare fir de iarbă, care par fără de lacrimi și durere, fără silă și oboseală, care țopăie prin lume cu o frenezie care nu poate decât să îți creeze complexe și să îți ridice semne de întrebare legate la nimicul nemotivat care ești.

Oricum, nimic mai înfricoșător pentru lume decât să fii ”așa și așa”, adică…average, adică, dacă îmi permiteți, oarecum mediocru, ca stare și ca fire, unul oarecare cu chef azi și mai puțin mâine, cu bucurii limitate, dar adevărate, cu dezamăgiri asumate, nu ascunse, cu greșeli recunoscute și cu reușite aplaudate, cu frică și rușine să facă rău, cu câteva vise frumoase împlinite, cu griji mărunte și liniște sufletească, cu un nume oarecare, cu un corp oarecare, cu 10 prieteni și numai o mână foarte buni, cu părinți sănătoși și deștepți, cu un iubit atent, cu o iubită înțelegătoare, cu o stare de bine, fără exaltare, cu somnul liniștit, cu fruntea senină, nici cel ma prost, nici cel mai deștept, unul oarecare, fericit cât poate să ducă, trist cât să poate să mai aprecieze bucuriile.

Ferească-ne! Nu, nu noi! Nu noi, bivoli negri, sumbri, spumegând, alergând în fiecare zi spre nefericire, cu nopți scurte și chinuite de vise umede cu zâni sau zâne care să vină să ne scape cu forța din mizerie (că doar nu o să ne lăsăm fericiți din prima), cu întrebări, și dubii, și angoase, cu speranțe mai ascunse decât fundul pământului, cu mici bucurii ținute cu disperare să nu iasă prin ochii însângerați de furie și tristețe, să nu creadă cireada că ți-ai revenit, să te dea afară din cercul celor triști și să te lase în lume să te descurci singur cu veselia ta cu tot.

Ferească-ne! Nu, nu noi! Nu noi, bivoli albi cu fundițe roz și copite jucăușe, alergând besmetici după fluturi, derutați la fiecare norișor de ploaie, dar cu un scop sigur în viață – acela de a fi fericiți cu orice preț – cu zâmbete tâmpe tatuate pe figură și suflete făcute bucăți de fluturi scăpați, dar blestemați de misiune să nu arate, să nu simtă și să nu lase vreodată dezamăgirea să le întunece strălucirea. Căci zâmbetele atrag zâmbete și nimănui nu-i place un trist, așa că bivolim în fericire degeaba poate poate ne păcălim și pe noi.

Și bivolul suprem, amestecul, monstrul contemporan, apucatul, fericito-depresivul, destabilizatul, indecisul între cirede, cel care se crede special prin țăcăneală, dar jură normalitate, un fel de drama si comedia mască peste mască, exaltatul sinucigaș care defilează cu aura de regăsit ori de câte ori decide, pe termen lung de trei zile, că de acum nu va mai lăsa supărarea să îl cuprindă sau nu își va mai pune speranțe în nimic.

Nici nu știu ce am vrut să vă spun. Oscilez…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s