Recompensează-te cu o zi bună!

Standard

Seamănă mai degrabă cu un slogan dintr-o  campanie a insituției în care lucrez, dar nu este deloc despre asta. Subiectul este vechi și deloc original, ați citit despre asta de sute de ori, nu vreau să vă creez dezamăgiri.

Să vorbim astăzi despre „trăiește clipa”, „trăiește-ți viața la maxim” și alte asemenea. Întâi vreau să vă spun că mi se pare o idee bună, apoi că eu cred că să faci asta fără oprire este imposibil. Dacă te implici mult în ceva, oricât de mult ți-ar plăcea, ai iubi, ai dori, vei avea și neplăceri. Dacă nu te implici în nimic, ești deja mort, doar consumi aer, apă, mâncare și nervii altora.

Mai cred că să te ții de trăitul la maxim este extenuant și că riști sa ajungi incapabil (că ești obosit) să te mai bucuri de multitudinea de superlative din viața ta. Avem cu toții zile bune și zile rele, cred că pur și simplu nu poți să o ții într-o fericire și să fie pe bune. Reversul, însă, e mai trist decât să te minți că ești mereu fericit. Secretul stă, zic eu și alți înțelepți 😛 , în echilibru.

Și este oricum mult mai ușor să fii deprimat decât să fii vesel. Muuult mai ușor! Depresia, lipsa de chef și negativismul nu implică niciun consum și niciun efort. Scuze se găsesc mereu – eșecuri, nenoroc, boală, lipsa de afecțiune, ceva, orice să nu te lase să exprimi vise mai înalte și sentimente mai bune, ca să nu riști să ți-o iei din nou în freză data viitoare. Măcar daca ești deprimat nu râde nimeni de tine când ceva nu-ți iese, când rămâi iar singur, când pierzi iar locul, când ești din nou refuzat. Tu știai oricum că așa o să se întâmple, nimic nu durează, nimic nu e fundamental bun și bun etern pe lume!

Dacă ați mai citit pe aici și m-ați văzut pe undeva știți că-s de multe ori pachet de angoase în poleială. Nu mereu. Mai rar acum decât atunci. Și tot mai rar. Pentru că mă tratez! Mă „oblig”, nu la fericire, ci la bine. Mă „biciuiesc” în fiecare zi să fac ceva, un singur ceva bun pentru mine și care să mă bucure cu adevărat. E mai greu decât credeți! Cu adevărat am zis! I-am auzit, întâmplător pe aceeași direcție, pe unii cu 20 de ceva-uri bune pe zi. Și eu care mă consideram o optimistă. Și uite așa, fără să uit și fără să trișez, mi-am pus pe foaie bucuriile mărunte. Am două zile în două luni în care am realizat „nimic” pentru mine. Cum ziceam, încă mă tratez. Devine, oricum, tot mai ușor, tot mai puțin poleit, real.

Și, da, am bifat ca pe acel lucru bun, unicul lucru bun pentru mine pe ziua respectivă alegerea următoare: în loc să “dau share” unei campanii care promovează „ghiduș”, pe ascuns, fără fundiță roz una din bolile odioase care omoară și mutilează tot mai multe femei, am mers, tremurând și cu pași grei, după luni de amânare, la o programare care avea să mă liniștească că n-am să mor mâine (cel puțin nu știind despre asta) și că am noroc să mai am timp să fac măcar o parte din lucrurile pe care îmi doresc în viața asta să le fac. Cât de multe pot! Fie și unul pe zi.

Ce am învățat pe drumul către analiza de 10 minute care putea să schimbe tot?

  1. Nu lăsa oamenii înnegurați să te țină strâns sub pătura lor de nori negri!
  2. Când îți pierzi motivația, fă orice să ți-o recapeți!
  3. Nu amâna să iubești și să faci bine!
  4.  Dă-ți exact (și tot timpul) importanța pe care o ai!

(vedeți și filmulețul, nu e nemaivăzut și nemaiauzit, dar e real și…scurt 🙂 )

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s