Mama noastră de uituci!

Standard

Nu este chiar în tema blogului, dar nu mai pot fără să vă împărtășesc marea mea îngrijorare legată de epidemia care ne-a cuprins, cu șanse mari să ne omoare pe toți. Acum, nu vorbesc despre cea de gripă, din State călătoare și care se anunță destul de serioasă. Doamne ferește-ne!

Nu, dragii mei, vorbesc despre virusul agresiv care face săptămână de săptămână tot mai multe victime, cu simptome dureroase de uitare a minimelor reguli de gramatică de clasa a IV-a și de ignorare a necesității de sens: am decât, mi-ar place, vroiam, ele trebuiesc, va devenii, noștrii, noi suntem aceeași oameni, el s-au ea, ca și regulă, spune-ți-mi dumneavoastră, cartea care am cumparat-o, datorită lipsurilor, servici, măta. 😦 Panică!  

Mă întreb dacă nu am știut niciodată sau dacă, atât de cuprinși de mersul economiei, am început să ignorăm importanța relațiilor gramaticale armonioase (încerc să pastrez nota romantică a blogului). Așadar, am să împărtășesc cu voi din amintiri și vă provoc să-mi stimulați, la rândul vostru, memoria, de altfel slabă și supusă greșelii. Îmi aduc aminte (vag) că decât este negativist și îi place adesea să umble însoțit de nu; să nu îl mai lăsăm orfan, zic, și să îndrăznim să spunem nu am decât o limbă maternă și sunt dator să o vorbesc cum trebuie! Lui doar îi place să se simtă unic, așa că este soluția perfectă pentru cei care vor să rămână optimiști și să spună doar da. Repetă după mine: mi-ar plăcea să nu mai greșesc niciodată – voiam să învăț mai mult, dar vream să ma și joc, așa că am mai lipsit la câteva lecții de limba română. Cu siguranță că trebuie să citesc mai mult, dar și voi trebuie (nu trebuiți) să fiți ceva mai indulgenți cu cei care mai au și alte preocupări în viață în afara vorbirii corecte. Cei preocupați prea mult de asta trebuie (nu trebuiesc) să se mai relaxeze.

În fine, îmi aduc aminte că i-ul nu se înțelege cu alți i atât de bine pe cât am vrea să credem. Unii mai fac cupluri fericite, dar în niciun caz în ai noștri  sau ai voștri. Ăștia se urăsc de moarte! Mai sunt pronumele demonstrative…Cum? Nu contează! Să reținem doar că acestea sunt sensibile la sex și că aceiași domni mereu atenți la etichetă nu vor spune niciodată decât că aceeași femeie le bântuie gândurile, indiferent de provocări. Când sau ne prezintă opțiuni, este al dracului de unit. Mi s-au plâns unii că, oricât ar încerca să îl despartă de el însuși (ah, alte nefericite, revenim), nu reușesc și nu știu dacă să mai încerce sau să renunțe.

Ca este lipicios din fire și, dacă nu face cupluri urâte cu unii care îi seamănă prea mult, urăște să fie despărțit de ai săi de și-uri băgăcioase. Mă aliez să îi despărțim pe ca caracter, dar îmi place cuplul ca personalitate, așa că vă cer îndurare pentru acesta și altele ca el. Cratimele sunt alte elemente care intervin când îți e lumea mai dragă în multe familii fericite și propun să le dedicăm o ediție specială. Deși au stat la baza epidemiilor trecute, în unele cazuri au provocat suferințe cronice și unii încă te mai îndeamnă să-ți spui singuri lucruri pe care, de fapt, doresc cu ardoare să le audă (subtil?).

Acum, degeaba cumpărăm o carte dacă nu o citim. Masa pe care o așezăm se va prăbuși din cauza greutății informațiilor cu care ar trebui să ne umplem mintea, nu rafturile. Dar datorită ambiției noastre de a fi mai buni, avem șanse să mai salvăm ceva. Chiar dacă mergem la serviciu, suntem datori să ne găsim timp și pentru noi.

Și, da, trivial:

Citește și:

Știam odată. Nu-i așa că știam?

Bună dimineața! Știi?

Virgulesc, deci respir!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s